Inkoppling av slutsteg

Det finns många kablar att hålla reda på när du ska koppla in ditt slutsteg. Här nedan finner du en förklaring till de vanligaste kontakterna och vart dem ska kopplas.

Tänk på att använda rätt kablar till ditt slutsteg;

Förklaring av kontakter

  1. Lågnivåingång (RCA) - Kopplas från din musikkälla, tex. cd-spelare
  2. Högnivåingång - Då inte alla källor har lågnivåutgångar så kan även en signal hämtas från källans högtalarutgångar.
  3. Remote - Många slutsteg har idag en så kallad Remote. Denna ser till att du kan justera slutstegets volym från förarplatsen.
  4. Detta är högtalarutgångarna. Beroende på hur många kanaler som steget har varierar antal högtalarutgångar. Vanligtvis är det två utgångar (1par) till varje kanal.
  5. Spänningsmatningen till steget. Här kopplas strömkabeln från pluspolen på bilens batteri. Tänkt på att alltid montera en säkring MAX 15cm från batteriets pluspol.
  6. Tillslagsström. Detta är slutstegets av/på kontroll. Utan denna kabel startar inte slutsteget. Denna kabel kopplas till baksidan av cd-spelaren. Denna kabel är i vanligaste fallen blå och heter "antenn/remote"
  7. Här kopplar du jordkabeln som i andra sidan fästs i bilens chassi. Tänk på att kabeln ska vara så kort som möjligt och monteras plåtrent så att steget blir ordentligt jordat. Ett obehagligt vinande ljud som följer motorns varvtal kan vara ett resultat av en dålig jordning.

Back to top